A nagykonyhákban és vendéglátó egységekben legyen szó bármilyen profilú menüről, bizonyos gépeket mindenképp megtalálhatunk, hiszen ezek nélkülözhetetlenek az alapvető munkafolyamatok elvégzéséhez és a minőségi ételek készítéséhez. Éppen ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb nagykonyhai berendezéseket, amiket érdemes mindenkinek beszereznie.
Ipari tűzhelyek
A nagykonyhai és alapvetően mindenféle konyhai ételkészítés alapját az ipari tűzhelyek, illetve főzőlapok jelentik. Ezen a téren a gyártók kínálatában ma már megtalálhatók az elektromos ás a gázüzemű verziók is, de a kettő közül inkább az előbbi verzió a népszerűbbek, köszönhetően a gazdaságosabb fenntartásnak.
Tányér- és pohármosogató gépek
Az ételkészítés mellett mindenképp érdemes komoly figyelmet szentelni a különböző tányérok, poharak, edények és evőeszközök tisztántartására. Ezen a téren fontos elkülöníteni a fekete- és a fehéredény mosogatókat.
Előbbi a konyhában használt eszközök fertőtlenítésére szolgál, míg fehéredénynek a poharak, tányérok és evőeszközök számítanak. Ezek fényében az ilyen berendezések gyakorlatilag a tűzhelyekhez hasonlóan elengedhetetlen kellékei a munkafolyamatoknak.
Ezen felül ezeknek a mosogatógépeknek két egyéb csoportját is különböztethetjük, melyek a: gravitációs, valamint leeresztő szivattyúval szerelt verziók. A gravitációs berendezések esetén telepítéskor érdemes figyelni a gép használatához szükséges feltételekre, szivattyús gépeknél ilyesmire nem kell figyelmet szentelnünk.
Hűtő- és fagyasztószekrények
A hűtő- és fagyasztószekrények szintén azon berendezések táborába tartoznak, mely nélkül a konyha működése gyakorlatilag nem biztosítható. Természetesen különböző méretekkel találkozhatunk az igényekhez is igazodva. A kisebb kivitelű pár száz literes verzióktól egészen a 900 literes kivitelig terül a kínálat.
Az űrtartalom mellett sokan nyomhat a latba a hűtés módja is a hűtőszekrények esetén. A klasszikus statikus hűtés mellett, a modernebb ventilációs és palásthűtés is megtalálható a piaci kínálatban.
Sokkoló hűtők
A sokkoló hűtők egy speciális technológiai megoldásnak köszönhetően roppant hatékony megoldást kínálnak a vendéglátóegységek számára. Ennek hála a cukrászdákban, éttermekben, és minden vendéglátóhelyen nélkülözhetetlenek a gyorshűtők, melyek lehetővé teszik az előírásoknak megfelelő, minőségi fagyasztást.
Ráadásul a sokkoló hűtő használatával jelentős idő és pénz takarítható meg, hiszen a készételek is könnyedén lefagyaszthatók, így a feleslegnek nem kell törvényszerűen a kukában landolnia.
Botmixer
A botmixerek a köztudatban egy kifejezetten multifunkciós eszköznek tekinthetők, ami miatt kedvelt eszköz a nagykonyhák mindennapjaiban. Ezeknek az eszközöknek a segítségével rendkívül könnyen készíthetők: levesek, öntetek, szószok.
Emellett az ipari botmixerek használhatók habverő fejjel is, aminek segítségével krémeket, habokat is készíthetünk a konyhában hatékonyan és kényelmesen.
Húsdaráló
A hús alapanyagok darálása egy idő- és energiaigényes feladat a konyhában. A nagyteljesítményű húsdarálóknak hála ma már azonban ez a feladat is leegyszerűsíthető a nagykonyhák számára. A nagy teljesítménynek köszönhetően ezek a gépek pillanatok alatt képesek feldolgozni nagyobb mennyiségű alapanyagot is.
Honnan vásároljunk konyhai berendezéseket?
Ahhoz, hogy a fenti gépeket egyszerűen beszerezhessük, mindenképp érdemes egy megbízható forgalmazót találnunk. Az Anvalornak köszönhetően az ipari nagykonyhai berendezések Békéscsabától egészen Sopronig elérhetők, kínálatukban pedig mindent megtalálhatunk, amire szükség lehet.
Összegezve
A legfontosabb konyhai berendezéseket tehát mindenképp érdemes beszereznünk, ha gördülékeny munkát szeretnénk a konyhai folyamatokban. Ezek beszerzéséhez pedig egy megbízható forgalmazóra van szükség, mint amilyen az Anvalor is.